PartsPlan: meer grip op onderdelen

De onderdeleninkooporganisatie PartsPlan studeert op de levering van alternatieve schadedelen.

Momenteel loopt er een studie naar de haalbaarheid en toepassing, zo meldt Report, een uitgave van Glasurit Nederland. Operational Manager Jores Janssen zegt dat PartsPlan ook grip wil krijgen op de inkoop voor leasemaatschappijen. Hij vindt het niet wenselijk als de aandeelhouders van PartsPlan voor het merendeel uit verzekeraars zouden bestaan. "Wij zien liever een mix van aandeelhouders." Verder kijkt PartsPlan naar het buitenland. "CARe Schadeservice, waarvoor we al inkopen, is ook in België gevestigd en we zien steeds meer ketenvorming in het buitenland." In het kader van diezelfde open blik wordt volgens Janssen ook gedacht aan technische onderdelen die niet direct een rol spelen bij schade, zoals slijtdelen, banden en accu's.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

PartsPlan: meer grip op onderdelen - Automobielmanagement.nl

PartsPlan: meer grip op onderdelen

De onderdeleninkooporganisatie PartsPlan studeert op de levering van alternatieve schadedelen.

Momenteel loopt er een studie naar de haalbaarheid en toepassing, zo meldt Report, een uitgave van Glasurit Nederland. Operational Manager Jores Janssen zegt dat PartsPlan ook grip wil krijgen op de inkoop voor leasemaatschappijen. Hij vindt het niet wenselijk als de aandeelhouders van PartsPlan voor het merendeel uit verzekeraars zouden bestaan. "Wij zien liever een mix van aandeelhouders." Verder kijkt PartsPlan naar het buitenland. "CARe Schadeservice, waarvoor we al inkopen, is ook in België gevestigd en we zien steeds meer ketenvorming in het buitenland." In het kader van diezelfde open blik wordt volgens Janssen ook gedacht aan technische onderdelen die niet direct een rol spelen bij schade, zoals slijtdelen, banden en accu's.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding