Fors meer fraude met autoschades

In twee jaar tijd is het aantal fraudegevallen met autoverzekeringen bijna verdrievoudigd, van vijfhonderd naar 1476.

Volgens het Verbond van Verzekeraars, dat de cijfers naar buiten heeft gebracht, gaat het vooral om mensen die sjoemelen met een autoschade. Volgens het verbond doen de schadeverzekeraars steeds vaker aangifte van deze fraude bij het openbaar ministerie. Werden deze zaken voorheen nog voornamelijk intern afgehandeld, nu zouden ze willen dat de fraudeurs ook daadwerkelijk worden vervolgd. Overigens nam het totaal aantal fraudemeldingen met alle verzekeraars af; dit komt vooral door een afname van fraude met ziektekosten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Fors meer fraude met autoschades - Automobielmanagement.nl

Fors meer fraude met autoschades

In twee jaar tijd is het aantal fraudegevallen met autoverzekeringen bijna verdrievoudigd, van vijfhonderd naar 1476.

Volgens het Verbond van Verzekeraars, dat de cijfers naar buiten heeft gebracht, gaat het vooral om mensen die sjoemelen met een autoschade. Volgens het verbond doen de schadeverzekeraars steeds vaker aangifte van deze fraude bij het openbaar ministerie. Werden deze zaken voorheen nog voornamelijk intern afgehandeld, nu zouden ze willen dat de fraudeurs ook daadwerkelijk worden vervolgd. Overigens nam het totaal aantal fraudemeldingen met alle verzekeraars af; dit komt vooral door een afname van fraude met ziektekosten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding