Focwa wijst strekking artikel FD af

Brancheorganisatie Focwa kan zich niet vinden in de strekking van een recent artikel in het Financieele Dagblad. Daarin werd gesteld dat verzekeraars bij autoruitschade vervanging prefereren boven herstel.

In een schriftelijke reactie zegt de Focwa deze stelling niet te onderschrijven. “De bij Focwa aangesloten autoruitherstelbedrijven conformeren zich allemaal aan gedragsregels. In deze regels is vastgelegd dat een Focwa autoruitherstelbedrijf een objectief reparatieadvies dient te geven en rekening dient te houden met de kosten in relatie tot het resultaat/kwaliteit. Als bij een schade de ruit nog (veilig conform Focwa-normen) kan worden gerepareerd, dan zal het bedrijf altijd adviseren de ruit te laten repareren i.p.v. vervangen. De brancheorganisatie ziet er op toe dat de gedragsregels worden nageleefd.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Focwa wijst strekking artikel FD af - Automobielmanagement.nl

Focwa wijst strekking artikel FD af

Brancheorganisatie Focwa kan zich niet vinden in de strekking van een recent artikel in het Financieele Dagblad. Daarin werd gesteld dat verzekeraars bij autoruitschade vervanging prefereren boven herstel.

In een schriftelijke reactie zegt de Focwa deze stelling niet te onderschrijven. “De bij Focwa aangesloten autoruitherstelbedrijven conformeren zich allemaal aan gedragsregels. In deze regels is vastgelegd dat een Focwa autoruitherstelbedrijf een objectief reparatieadvies dient te geven en rekening dient te houden met de kosten in relatie tot het resultaat/kwaliteit. Als bij een schade de ruit nog (veilig conform Focwa-normen) kan worden gerepareerd, dan zal het bedrijf altijd adviseren de ruit te laten repareren i.p.v. vervangen. De brancheorganisatie ziet er op toe dat de gedragsregels worden nageleefd.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding