Meer schadeherstel met gebruikte onderdelen

Auto's met schade worden steeds vaker gerepareerd met gebruikte, originele onderdelen, meldt Centraal beheer Achmea.

De verzekeraar zegt al meer dan 25 duizend gecertificeerde hergebruikte delen te hebben ingezet voor reparatie van autoschades. Hierbij gaat het om drieduizend bumpers, 5,2 duizend verlichtingsdelen en ruim zestienduizend plaatwerk- en montagedelen. Vorig jaar introduceerde de verzekeraar als eerste de milieubewuste 'BeterBewust'-autoverzekering voor particulieren. Hierbij wordt het voertuig bij schade zo veel mogelijk gerepareerd met gebruikte, originele onderdelen. Men meldt dat de animo voor een dergelijke autoverzekering groot is. De verwachting is dat binnen enkele maanden de honderdduizendste polis wordt gesloten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Meer schadeherstel met gebruikte onderdelen - Automobielmanagement.nl

Meer schadeherstel met gebruikte onderdelen

Auto's met schade worden steeds vaker gerepareerd met gebruikte, originele onderdelen, meldt Centraal beheer Achmea.

De verzekeraar zegt al meer dan 25 duizend gecertificeerde hergebruikte delen te hebben ingezet voor reparatie van autoschades. Hierbij gaat het om drieduizend bumpers, 5,2 duizend verlichtingsdelen en ruim zestienduizend plaatwerk- en montagedelen. Vorig jaar introduceerde de verzekeraar als eerste de milieubewuste 'BeterBewust'-autoverzekering voor particulieren. Hierbij wordt het voertuig bij schade zo veel mogelijk gerepareerd met gebruikte, originele onderdelen. Men meldt dat de animo voor een dergelijke autoverzekering groot is. De verwachting is dat binnen enkele maanden de honderdduizendste polis wordt gesloten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding