Exit negentig Focwa-Eurogarantbedrijven

Van circa negentig Focwa Eurogarantbedrijven wordt per 15 november de Eurogarant-erkenning ingetrokken.

Ze hebben niet tijdig voldaan aan de nieuwe eisen die sinds september 2007 gelden. Voldoen ze alsnog aan de aanvullende eisen, dan kunnen ze een aanvraag indienen om hun deelname aan de Stichting Focwa Garantiefonds te vernieuwen. Al in oktober 2006 zijn de Eurogarantbedrijven geïnformeerd over de verplichte aanvullende uitrustings- en deelnemerseisen. Deze houden in dat ze bepaalde puntlas- en soldeerapparatuur in huis moeten hebben. Ook dienen ze te beschikken over het certificaat Weerstandlassen en GMA hardsolderen. De termijn hiervoor is nog opgeschoven naar 10 oktober, maar desondanks hebben circa negentig bedrijven niet kunnen aantonen dat ze geheel voldoen aan de aanvullende eisen. Overigens heeft het intrekken van de Eurogarant-erkenning geen gevolgen voor het Focwa-lidmaatschap, zo meldt Focwa.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Exit negentig Focwa-Eurogarantbedrijven - Automobielmanagement.nl

Exit negentig Focwa-Eurogarantbedrijven

Van circa negentig Focwa Eurogarantbedrijven wordt per 15 november de Eurogarant-erkenning ingetrokken.

Ze hebben niet tijdig voldaan aan de nieuwe eisen die sinds september 2007 gelden. Voldoen ze alsnog aan de aanvullende eisen, dan kunnen ze een aanvraag indienen om hun deelname aan de Stichting Focwa Garantiefonds te vernieuwen. Al in oktober 2006 zijn de Eurogarantbedrijven geïnformeerd over de verplichte aanvullende uitrustings- en deelnemerseisen. Deze houden in dat ze bepaalde puntlas- en soldeerapparatuur in huis moeten hebben. Ook dienen ze te beschikken over het certificaat Weerstandlassen en GMA hardsolderen. De termijn hiervoor is nog opgeschoven naar 10 oktober, maar desondanks hebben circa negentig bedrijven niet kunnen aantonen dat ze geheel voldoen aan de aanvullende eisen. Overigens heeft het intrekken van de Eurogarant-erkenning geen gevolgen voor het Focwa-lidmaatschap, zo meldt Focwa.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding