Stichting onderzoekt schadesturing

De Stichting Eerlijk Schadeherstel is gestart met een inventarisatie of de schadesturing eerlijk verloopt.

Ze wil nagaan hoeveel bedrijven klachten hebben over de schadesturing. Ook roept de stichting op te reageren met praktijkvoorbeelden van oneerlijke schadesturing. Dit blijkt uit een vorige week verstuurde brief aan schadeherstelbedrijven. De Stichting Eerlijk Schadeherstel heeft als doel 'de oneerlijke wijze van schadesturing binnen de schadeherstelbranche te onderzoeken en zonodig via de Nma of rechtspraak aan banden te leggen.' Mocht naar aanleiding van de verstuurde brief blijken dat er bewijzen zijn dat de sturing niet eerlijk verloopt, dan stapt men naar de Nederlandse mededingingsautoriteit. "Maar dat hangt ook af van hoe vaak het voorkomt", aldus voorzitter Gerard Regels. Inmiddels zouden al zo’n honderdvijftig bedrijven, soms anoniem, hebben gereageerd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Stichting onderzoekt schadesturing - Automobielmanagement.nl

Stichting onderzoekt schadesturing

De Stichting Eerlijk Schadeherstel is gestart met een inventarisatie of de schadesturing eerlijk verloopt.

Ze wil nagaan hoeveel bedrijven klachten hebben over de schadesturing. Ook roept de stichting op te reageren met praktijkvoorbeelden van oneerlijke schadesturing. Dit blijkt uit een vorige week verstuurde brief aan schadeherstelbedrijven. De Stichting Eerlijk Schadeherstel heeft als doel 'de oneerlijke wijze van schadesturing binnen de schadeherstelbranche te onderzoeken en zonodig via de Nma of rechtspraak aan banden te leggen.' Mocht naar aanleiding van de verstuurde brief blijken dat er bewijzen zijn dat de sturing niet eerlijk verloopt, dan stapt men naar de Nederlandse mededingingsautoriteit. "Maar dat hangt ook af van hoe vaak het voorkomt", aldus voorzitter Gerard Regels. Inmiddels zouden al zo’n honderdvijftig bedrijven, soms anoniem, hebben gereageerd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding