Dit zegt scheidend secretaris sectie Schadeherstel Jan Koolen in Automobiel Management 22, die vandaag verschijnt. Koolens afscheidsreceptie was afgelopen dinsdag. Aanleiding voor de recentelijk opgelaaide discussie is de mogelijk nieuwe schadeafdeling van Bovag. "Deze discussie woedt al jaren en heeft tot niets geleid”, zegt Koolen in AM. “Schadeherstel is een aparte discipline. Daar is specifieke kennis voor nodig. Daarom verwacht ik niet dat Focwa zal kunnen functioneren onder een grotere automotive brancheorganisatie." Er is wel al vaker gesproken over een nauwere samenwerking tussen Focwa en de Belgische Febelcar, maar ook hier bleef resultaat uit. "De cultuurverschillen zijn te groot. Verder heeft de Nederlandse schadeherstelbranche een koppositie op het gebied van kwaliteit en veiligheid. Wij doen geen concessies."