Dat maakte directeur Johan van Klinken vanavond bekend tijdens de nieuwjaarsreceptie van CARe. Meest opvallende in het afgelopen jaar vindt Van Klinken de positieve trend – voor het eerst sinds 2003 – in het overall schadevolume. Gebaseerd op de gegevens van ABZ was er gedurende drie jaar een sterke daling te zien. In 2006 echter kwam er stabilisering en afgelopen jaar dus een groei – en wel van circa vijf procent. Keerzijde is wel dat deze trend volgens Van Klinken wordt veroorzaakt door de sterke economie en daardoor conjunctureel van aard is. Meer structureel is de groei van de gestuurde schademarkt, die nu eenmaal minder economisch gevoelig is. De leasesector is in 2007 sterk gegroeid. Ook de verzekeraars zijn beter in staat geweest om hun omzet naar het partnernetwerk te sturen. “Op basis van de gegevens van een aantal verzekeraars schatten wij de groei in 2007 voor de gestuurde markt op circa acht procent”, aldus Van Klinken.