Autoschade kost dagelijks acht miljoen euro

Schadeverzekeraars keren dagelijks bijna acht miljoen euro uit in verband met schades aan motorrijtuigen.

Dit blijkt uit gegevens van het Centrum voor Verzekeringsstatistieken (CVS). Voor zijn berekening baseert het CVS zich op 2006. In dit jaar ging van de bijna acht miljoen euro per dag zo'n 3,5 miljoen euro naar blikschades en 4,5 miljoen euro naar WA-schades. In totaal werd over geheel 2006 voor 2,9 miljard euro aan motorrijtuigschade uitgekeerd. Volgens het CVS vormen schades aan motorrijtuigen de grootste post voor verzekeraars. Het totaal van alle vormen van schade kost de verzekeraars per dag gemiddeld zeventien miljoen euro.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Autoschade kost dagelijks acht miljoen euro - Automobielmanagement.nl

Autoschade kost dagelijks acht miljoen euro

Schadeverzekeraars keren dagelijks bijna acht miljoen euro uit in verband met schades aan motorrijtuigen.

Dit blijkt uit gegevens van het Centrum voor Verzekeringsstatistieken (CVS). Voor zijn berekening baseert het CVS zich op 2006. In dit jaar ging van de bijna acht miljoen euro per dag zo'n 3,5 miljoen euro naar blikschades en 4,5 miljoen euro naar WA-schades. In totaal werd over geheel 2006 voor 2,9 miljard euro aan motorrijtuigschade uitgekeerd. Volgens het CVS vormen schades aan motorrijtuigen de grootste post voor verzekeraars. Het totaal van alle vormen van schade kost de verzekeraars per dag gemiddeld zeventien miljoen euro.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding