De Bovag-leden hebben het bestuur de opdracht gegeven hiervoor een operationeel plan te ontwikkelen, zo meldt BovagKrant. Bovag-leden met schade-activiteiten komen bij Focwa onvoldoende aan de bak, vindt voorzitter Jan Ploeg van Bovag. “Daarom laat het hoofdbestuur na de nodige verkenningen een operationeel plan opstellen voor een eigen schadeafdeling. Als dat plan klaar is, valt de beslissing. We hebben er in elk geval geld voor vrijgemaakt.” Met name de dealerholdings met eigen schadebelangen zouden zich ‘regelmatig’ bij Bovag hebben beklaagd over de kwaliteit van de belangenbehartiging door Focwa. Bovendien ervaren zij een gebrek aan invloed. En het lidmaatschap van beide organisaties is erg duur. Zo’n 425 Bovag-leden zouden er mee te maken hebben. Voorzitter Ploeg vindt dat Bovag wel moet handelen bij dit soort signalen. Het zou ‘efficiënter en goedkoper’ zijn de totale belangenbehartiging op één adres onder te brengen. Ploeg verwijst verder naar de ‘huidige bestuurlijke chaos’ bij Focwa. “Waar met de contributiegelden van de leden advocaten worden ingehuurd om conflicten tussen bestuurders uit te vechten. Daar zitten leden niet op te wachten”, verklaart Ploeg in het bericht. Ook onafhankelijke autobedrijven, caravanbedrijven en truckbedrijven hebben belangstelling getoond voor schadebelangenbehartiging vanuit Bovag. Volgens Ploeg doet de naam Bovag niet onder voor die van Focwa. Bovag heeft Focwa op de hoogte gesteld van de plannen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding