Wit populairste autokleur

Na zeven jaar de meest gekozen kleur te zijn geweest, is zilver nu vervangen door wit/wit parelmoer als de populairste kleur voor nieuwe auto's wereldwijd. Dat blijkt uit het Global Automotive Colour Popularity Report 2007 van DuPont Refinish.

Alleen in Europa is zwart/zwart effect de populairste kleur, met een marktaandeel van ongeveer 25 procent. Wereldwijd was er ook een toenemende populariteit van grijs en rood. "Deze verschuiving in populariteit van autokleuren volgt de mondiale trends op het gebied van woninginrichting, mode, consumentenproducten en industriële vormgeving", aldus DuPont Refinish. "Met name de groei van witte parelmoer- en zwarte metaalkleuren laat zien dat klanten steeds meer de voorkeur geven aan neutrale tinten met speciale effecten om een individueel accent of een bepaalde flair te bereiken."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Wit populairste autokleur - Automobielmanagement.nl

Wit populairste autokleur

Na zeven jaar de meest gekozen kleur te zijn geweest, is zilver nu vervangen door wit/wit parelmoer als de populairste kleur voor nieuwe auto's wereldwijd. Dat blijkt uit het Global Automotive Colour Popularity Report 2007 van DuPont Refinish.

Alleen in Europa is zwart/zwart effect de populairste kleur, met een marktaandeel van ongeveer 25 procent. Wereldwijd was er ook een toenemende populariteit van grijs en rood. "Deze verschuiving in populariteit van autokleuren volgt de mondiale trends op het gebied van woninginrichting, mode, consumentenproducten en industriële vormgeving", aldus DuPont Refinish. "Met name de groei van witte parelmoer- en zwarte metaalkleuren laat zien dat klanten steeds meer de voorkeur geven aan neutrale tinten met speciale effecten om een individueel accent of een bepaalde flair te bereiken."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding