Het komt er op neer dat bedrijven onderling personeel (uit)lenen. De bemiddeling verloopt via de portal http://focwa.flexbeurs.nl/, bestrijkt vooralsnog voor een periode van achttien maanden en kost Focwa-leden tien euro per maand. Voor dat bedrag kunnen ze onbeperkt gebruik maken van de dienst. Niet-leden betalen veertig euro per maand. De service is sinds 6 maart voor leden beschikbaar.

Volgens Focwa heeft de economische recessie een steeds groter effect op de personeelsbezetting van Nederlandse bedrijven – ook bij Focwa-leden. Om flexibeler te kunnen opereren, zonder direct een medewerker te moeten ontslaan of te tornen aan zijn arbeidsvoorwaarden, vragen bedrijven steeds vaker om collegiaal in- en uitlenen van personeel. Om dit zo makkelijk mogelijk te maken, heeft Focwa samen met Flexbeurs.nl de internet serviceportal opgericht.

Deelnemers communiceren er via advertenties hun tijdelijke vraag en kunnen per intern mailsysteem reageren. Bij wederzijde belangstelling wordt het zakelijke contact voortgezet, zonder verdere bemoeienis van Flexbeurs.nl. Komt het tot een akkoord, dan betaalt de inlener rechtstreeks een vergoeding aan de uitlener. De portal biedt ook informatie over de administratieve en juridische aspecten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding