Voertuigdata.nl, een joint venture van Voogd & Voogd Diensten en A2SP, gaat de activiteiten uitbreiden. Het bedrijf is sinds 2005 actief op de markt voor dataleverantie aan de verzekeringsmarkt. Tot voor kort beperkten de activiteiten zich tot het leveren van verrijkte voertuiginformatie aan het volmachtbedrijf van Voogd & Voogd en een beperkt aantal verzekeringsmaatschappijen waaronder RVS, Unigarant en Nationaal Spaarfonds.
Michael de Nijs, directeur Voertuigdata.nl: "Voertuigdata.nl betrekt zijn rdw-gegevens via A2SP en verrijkt deze met data afkomstig van Eurotax, Stichting Certificering Motorrijtuigen (SCM), Stichting Vermiste Auto Register (VAR) en het CRWAM-register. Door de inzet van hoogwaardige ict-middelen en een geavanceerde bundeling en presentatie van de verzamelde voertuiggegevens, kunnen acceptatie- en schade-afhandelingsprocessen sterk worden vereenvoudigd en versneld. Daardoor kan in de keten aanzienlijk op kosten worden bespaard."
Door de efficiëntieslag die Voertuigdata.nl de afgelopen jaren zegt te hebben gemaakt, zouden verrijkte voertuiggegevens aanzienlijk goedkoper kunnen worden geleverd dan gangbaar is in de markt. Levering van data vindt plaats op abonnementsbasis. Daarnaast wordt per opgevraagde informatie een gering bedrag in rekening gebracht.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding