Volgens de Focwa ondervindt momenteel circa vijftien procent van de schadeherstellers indirect de gevolgen van de kredietcrisis. Vooral (kleinere) bedrijven die binnen een niche opereren en daardoor geen risicospreiding hebben, zijn de dupe. Secretaris Karel Bukholczer van de sectie Schadehersrel: "Zij zien een forse teruggang in het werk omdat er nauwelijks nog transportschades en showroomschades zijn." Ook worden facturen steeds vaker te laat betaald.

In de afgelopen weken hebben bijna negentig bedrijven aan de bel getrokken bij de Focwa. Dat leert een eerste inventarisatie van de hulpvragen in het kredietcrisis(advies)arrangement, dat Focwa en MKB Juridisch Advies begin februari in het leven riepen. Het arrangement biedt een soort eerste hulp bij financiële pech.

Meer hierover in de komende editie van AM.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding