Bij het autospuiten is Jan van der Poel ‘onze man’. Hij werkt bij Buntsma Autoschade in Alphen aan den Rijn. Tijdens de landelijke finale in het VOC opleidingscentrum in Best gingen de tweede en derde plaats naar respectievelijk Jurrien Smit (Autoschadebedrijf Dubbeldam en De Leng BV in Hardinxveld Giessendam) en Dyon Meijer, werkzaam bij CARe Schadeservice in Arnhem.

Bij het onderdeel Autoschadeherstel won Eric Westerhof van Mourits Autoschade in Bedum de eerste prijs en daarmee toegang tot de Worldskills. Mark Schoenmakers van Carlux Autoschade in ’s Hertogenbosch en Eric Manneke van Deschatech Autoschade BV in Oostburg behaalden zilver en brons.

Voorafgaand aan de wedstrijd in Calgary worden de kandidaten door VOC getraind op vaktechnisch en mentaal gebied. Metalak is een van de sponsors van de Nederlandse afvaardiging.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding