Bureau kritisch over NMa-onderzoek autoschadebranche

Bureau SEO Economisch Onderzoek is kritisch over het rapport van de Nederlandse Mededingingsautoriteit over de rol van verzekeraars op de markt voor auto(ruit)schadehersteldiensten.

Het onderzoeksbureau vindt dat het vorige maand gepresenteerde NMa-rapport is gebaseerd op onvolledig, onbetrouwbaar en niet objectief marktonderzoek.

Volgens SEO zijn in het marktonderzoek de consumenten over het hoofd gezien, de polisvoorwaarden van verzekeraars niet meegenomen en is de relatie tussen  verzekeraars en hun preferred suppliers niet beoordeeld. "Dat noem ik onvolledig", aldus voorzitter Pim de Ridder van de Vasned, koepelclub voor autoruitherstellers. Vasned heeft Bureau SEO in de arm genomen. "De bevestiging uit de mond van NMa dat de grootschalige halvering van het eigen risico op zich een prijsafspraak is, gaf toch en passant de verduidelijking waarnaar wij op zoek zijn." Ook plaatst De Ridder vraagtekens bij de zestien procent van de autoglasschades die volgens de NMa worden gestuurd.

Reacties

na 30 jaar ervaring weet ik dat er veel gestuurd word , de schade auto’s werden letterlijk uit mijn bedrijf gehaald

Geplaatst door: red divel op

VOORBEELD:EEN KLANT KOMT MET SCHADE,HEEFT BIJ MIJ 500.- EURO MEER EIGEN RISICO DAN BIJ DE AANGESTUURDE REPARATEUR(HET WAS NOG VERHAALBAAR OOK,DUS WEL GEREPAREERD!)

Geplaatst door: RONALD op

De NMA vergeet,net zoals bij de berging, dat zodra een Verzekeraar een dienst gaat verlenen en gaat ‘inkopen’, dat er geen sprake meer is van een onbelemmerde marktwerking. Verbiedt dus of de dienstverlening door Verzekeraars, of sta de dienstverleners – op een eenvoudige manier – toe ook te gaan verzekeren.

Geplaatst door: Marry Kwekel AA-team op

de Focwa en Schadegarant is een corrupte bende en de uitspraak van de Hr Schoonhoven is dat het de bedoeling is van hun werkwijze dat er veel bedrijven falliet gaan.De focwa doet hier niks aan omdat de Heren bijna allemaal een eigen schadebedrijf hebben met hoe kan het anders bijna alle contracten in huis hebben.Het is 1 smerig zaakje daar en niks anders. Ze zijn allemaal zo corrupt als iets,en ik neem mijn woorden niet terug laat ze mij maar voor de rechter dagen ,maar dat durven ze niet bang dat de waarheid boven komt, met niet vriendelijke groet aan de Heren Focwa EN Schoonhoven.G.Regels 0654915353

Geplaatst door: Gerard Regels op
Bureau kritisch over NMa-onderzoek autoschadebranche - Automobielmanagement.nl

Bureau kritisch over NMa-onderzoek autoschadebranche

Bureau SEO Economisch Onderzoek is kritisch over het rapport van de Nederlandse Mededingingsautoriteit over de rol van verzekeraars op de markt voor auto(ruit)schadehersteldiensten.

Het onderzoeksbureau vindt dat het vorige maand gepresenteerde NMa-rapport is gebaseerd op onvolledig, onbetrouwbaar en niet objectief marktonderzoek.

Volgens SEO zijn in het marktonderzoek de consumenten over het hoofd gezien, de polisvoorwaarden van verzekeraars niet meegenomen en is de relatie tussen  verzekeraars en hun preferred suppliers niet beoordeeld. "Dat noem ik onvolledig", aldus voorzitter Pim de Ridder van de Vasned, koepelclub voor autoruitherstellers. Vasned heeft Bureau SEO in de arm genomen. "De bevestiging uit de mond van NMa dat de grootschalige halvering van het eigen risico op zich een prijsafspraak is, gaf toch en passant de verduidelijking waarnaar wij op zoek zijn." Ook plaatst De Ridder vraagtekens bij de zestien procent van de autoglasschades die volgens de NMa worden gestuurd.

Reacties

na 30 jaar ervaring weet ik dat er veel gestuurd word , de schade auto’s werden letterlijk uit mijn bedrijf gehaald

Geplaatst door: red divel op

VOORBEELD:EEN KLANT KOMT MET SCHADE,HEEFT BIJ MIJ 500.- EURO MEER EIGEN RISICO DAN BIJ DE AANGESTUURDE REPARATEUR(HET WAS NOG VERHAALBAAR OOK,DUS WEL GEREPAREERD!)

Geplaatst door: RONALD op

De NMA vergeet,net zoals bij de berging, dat zodra een Verzekeraar een dienst gaat verlenen en gaat ‘inkopen’, dat er geen sprake meer is van een onbelemmerde marktwerking. Verbiedt dus of de dienstverlening door Verzekeraars, of sta de dienstverleners – op een eenvoudige manier – toe ook te gaan verzekeren.

Geplaatst door: Marry Kwekel AA-team op

de Focwa en Schadegarant is een corrupte bende en de uitspraak van de Hr Schoonhoven is dat het de bedoeling is van hun werkwijze dat er veel bedrijven falliet gaan.De focwa doet hier niks aan omdat de Heren bijna allemaal een eigen schadebedrijf hebben met hoe kan het anders bijna alle contracten in huis hebben.Het is 1 smerig zaakje daar en niks anders. Ze zijn allemaal zo corrupt als iets,en ik neem mijn woorden niet terug laat ze mij maar voor de rechter dagen ,maar dat durven ze niet bang dat de waarheid boven komt, met niet vriendelijke groet aan de Heren Focwa EN Schoonhoven.G.Regels 0654915353

Geplaatst door: Gerard Regels op