Dat blijkt volgens Schadegarant-directeur Johan Schoonhoven uit de circa vierhonderd accountantsverklaringen die de organisatie tot nu toe heeft binnen gekregen

Schadegarant vroeg de aangesloten bedrijven om zo’n verklaring. De deadline voor inleveren verstrijkt vandaag (nadat eerder 29 mei als termijn was gesteld). Uit deze verklaring moet blijken of de meest gunstige netto tarieven die schadeherstellers aan andere partijen in rekening brengen niet lager liggen dan de tarieven die ze Schadegarant berekenen. Omdat de meeste geoffreerde en toegepaste tarieven hoger blijken te liggen, biedt Schadegarant deze bedrijven aan de tarieven nu alsnog naar beneden bij te stellen. Overigens kan met deze actie het netwerk van Schadegarant onbedoeld krimpen. Van Schoonhoven wil doorgaan met de bedrijven die de verklaring hebben ingestuurd. "De andere bedrijven in ons netwerk zullen helaas afvallen."

De Stichting Schadegarant behartigt de zakelijke belangen inzake autoschade-afwikkeling voor dertien werkmaatschappijen van zeven verzekeringsconcerns.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding