Volgens organisator Geert Huising "zijn het natuurlijk lastige tijden, maar weten de exposanten gelukkig ook hoe belangrijk het is om juist nú te blijven investeren en zich te profileren."

Het aantal inschrijvingen ligt op dit moment ongeveer op het niveau van vorig jaar: ongeveer honderd. Dat getal is exclusief de medestandhouders bij grote regionale en landelijke grossiersorganisaties. Huising zegt aanmeldingen te ontvangen uit alle disciplines binnen de autobranche. Denk hierbij aan equipment, grossiers, carwash, software, verffabrikanten, leveranciers en anderen. Recentelijk schreef bijvoorbeeld equipmentleverancier Lebon & Gimbrair zich in. Directeur Frans Siccama zegt al jaren vaste deelnemer te zijn, mede door "de gastvrijheid en bereidheid om de exposanten te helpen."

De eerstkomende Autoprof Hardenberg is alweer de tiende in een reeks die startte in mei 2000. Destijds was het ’s lands eerste regionale vakbeurs voor de auto. Van meet af aan werkte men met de ‘fullservice-formule’. In de loop der jaren was sprake van gestage groei, zodanig dat nu, bij het tweede lustrum, sprake is van zes hallen. Om te voldoen aan het stijgende aantal exposanten en de behoefte aan meer ruimte startte de Evenementenhal Hardenberg vorig najaar met de bouw van een nieuwe hal. Deze werd in maart opgeleverd en omvat circa 3500 vierkante meter vloeroppervlak. Overigens vindt de Auto Professioneel en Schadeherstel Vakbeurs dit keer niet plaats in november maar van 20 t/m 22 oktober.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding