Het streven is nog dit jaar met achttien vestigingen uit te breiden. Directeur Ad van Strien mikt op ondernemers die nu een poets- of autoglasbedrijf hebben, of een universele garage. Tot de doelgroep behoren ook schadeherstelbedrijven, autotechnici die voor zichzelf beginnen en inbouwers van navigatie, audio en telefoon.  

ACS Systems richt zich sinds 1997 op de ontwikkeling, productie en verkoop van afneembare trekhaaksystemen. De onderneming uit Oosterhout levert de systemen aan een twaalftal klanten, die complete trekhaakinstallaties vervaardigen. In 2002 kwam hier de montage van trekhaakinstallaties voor de particuliere en zakelijke markt bij. Deze activiteiten zijn uitgegroeid tot het huidige Trekhaakcentrum.nl. Voor zijn keten op het gebied van de montage van trekhaken hanteert Van Strien een aantal steekwoorden: onafhankelijk, technisch goed onderlegd, goede service en vaste, scherpe prijzen. "Wij voorzagen tijdig dat de montage van een trekhaak een specialisme werd. Met name het aansluiten van het elektronische gedeelte werd te ingewikkeld voor de fitters."

Frans Bieleveld van Trekhaakcentrum.nl constateert ‘dat er in de markt geen grote partij is die grootschalig trekhaakinstallaties monteert’. "En de dealer is te duur", meent hij. "Met Trekhaakcentrum.nl zijn we in het ontstane gat gesprongen."  Trekhaakcentrum.nl heeft Arno Blommerde aangetrokken om de formule verder uit te bouwen. Het bedrijf heeft momenteel drie eigen vestigingen (Eindhoven, Nieuwegein, Oosterhout) en drie franchisevestigingen (Amersfoort, Roosendaal, Terneuzen). Van Strien wil de gewenste landelijke dekking ‘in principe’ volledig met franchisevestigingen realiseren.

Meer hierover in de komende AM.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding