De gps op de telefoon vult automatisch de locatie aan. Deze nieuwe toepassing op de iPhone maakt het afhandelen van schade een stuk eenvoudiger én komt goed van pas nu de politie heeft aangegeven niet altijd meer te willen uitrukken bij kleine blikschades. De iPhone app van Interpolis is gratis te downloaden via de App Store.

Interpolis maakt het zijn verzekerden graag gemakkelijk, papieren rompslomp is niet meer van deze tijd, zegt de verzekeraar. In het overgrote deel van de schadegevallen is sprake van een eenzijdige situatie zonder tegenpartij en vooral dan kan de schade met de Schadehulp op de iPhone ter plekke razendsnel worden afgehandeld. Geen formulieren, uitzoeken waar je precies bent of het telefoonnummer van een schadeherstelbedrijf zien te vinden.

Als er sprake is van een aanrijding waarbij meerdere personen betrokken zijn, biedt de Interpolis iPhone app ook uitkomst. Het papieren schadeformulier moet nog steeds worden ingevuld mar wel helpt de Schadehulp bij het sneller en vollediger afhandelen van de situatie. De applicatie is ook te gebruiken door niet-Interpolis verzekerden, de schademelding gaat dan niet naar de verzekeraar, maar naar het eigen e-mailadres van de iPhone gebruiker. Opslaan kan ook, wie het schadeformulier online geheel of gedeeltelijk invult, kan het later nog eens rustig doornemen of afronden voor het insturen.

Consumenten kunnen de Schadehulp app downloaden via de App Store: www.apple.com/nl/iphone/apps-for-iphone. Voor een online handleiding van de iPhone applicatie biedt Interpolis een demo en een videopersbericht aan op www.interpolis.nl  De demo en het videopersbericht zijn rechtenvrij te gebruiken.

(bron: anp)

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding