Dit meldt dagblad De Pers op basis van een woordvoerster van verzekeraar Interpolis.

De tweede dag winterweer in Nederland bleek veel meer schade aan auto’s op te leveren dan de eerste dag het geval was. Het gaat daarbij voornamelijk om door gladheid veroorzaakte botsingen. Interpolis verwacht de vrijdag af te sluiten met 1.400 extra schademeldingen, ofwel 35 procent meer vergeleken met een normale vrijdag. Volgens Interpolis neemt het aantal aanrijdingen bij gladheid toe naarmate het winterweer langer aanhoudt. "De eerste dagen zijn de mensen erg voorzichtig. Vorige week donderdag kreeg Interpolis tien procent meer meldingen. Als de gladheid langer aanhoudt, worden mensen roekelozer."

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding