Tijdens de nieuwjaarsreceptie zei Care-directeur Johan van Klinken dat circa 1.6 miljoen kilo CO2-besparing mogelijk is in de werkplaats. Hiervoor gaat de keten een exclusieve samenwerking aan met Auto Recycling Nederland. Alle Care-vestigingen krijgen een milieuscan, die de behaalde besparingen in lak, materiaal en energie meet en het verbruik monitort. "Vestigingen die veel verbruiken worden aangesproken", aldus Van Klinken. "Zo sturen we op het gedrag van medewerkers. Als u weet dat onze vloot van 650 vervangauto’s een totale jaarlijkse uitstoot heeft van 1,7 miljoen kg CO2, dan betekent dit feitelijk dat we deze uitstoot compenseren door een vermindering van de uitstoot in de werkplaats."

Het vergroenen van de vervangauto’s zelf is volgens Van Klinken nog niet praktisch uitvoerbaar: "Samen met enkele grote leasemaatschappijen, PriceWaterhouseCoopers en Nuon zijn alle opties voor elektrisch vervoer besproken en doorgerekend. Met als conclusie dat er nog geen zakelijk verantwoorde oplossing is. Het is te duur of stuit op praktische problemen bij het opladen." Wel gaat Care met een grote klant ervaring opdoen met de Think City in combinatie met een NS-Business card ofMobility Mixx card. Ook wordt de vloot vervangauto’s omgezet naar een A en B-label. Overigens geeft Care al sinds 2003 een fiets mee als vervangend vervoer.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding