Dat blijkt volgens de brancheorganisatie uit extern onderzoek onder een representatieve groep Focwa-leden. In het onderzoek zijn tien imagoaspecten beoordeeld met behulp van een 4-puntschaal. Daarbij was ‘heel erg van toepassing’ de best haalbare score.

Het imagoaspect ‘deskundig’ vond negentig procent van de respondenten heel erg van toepassing; ‘betrouwbaar’ vindt 87%. ‘Integer’ en ‘belangenbehartiger’ werden beide door 77% als ‘heel erg van toepassing’ beoordeeld. De overige imagokenmerken waren ‘sympathiek’ en ‘collectief’ (beide 72%), ‘actief’ (71%), ‘innovatief’ (67%) en ‘individueel’ (46%).

De vraag naar het imago van Focwa maakte deel uit van een telefonisch onderzoek door Mediatest naar de waardering en het effect van het magazine Carrosserie. Als uitkomst van dit onderzoek kreeg dit magazine een 7,3, zo laat Focwa weten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding