Volgens Focwa biedt de vakgroep Freelancers antwoord op de langer gehoorde behoefte van freelancers aan individuele en collectieve belangenbehartiging. De vakorganisatie schat dat in de schadeherstelmarkt zo’n tweehonderd freelancers werken. Zij kunnen lid worden als zij voldoen aan de eisen en mogen dan gebruik maken van individuele en collectieve belangenbehartiging, voorlichting en technische ondersteuning. Ook komt er een website waar freelancers via vraag en aanbod in contact kunnen komen met mogelijke opdrachtgevers. Tevens kunnen zij gebruik maken van collectieve verzekeringen.

De initiatiefnemers voor de oprichting van de nieuwe vakgroep zijn de drie freelancers Sadiek Ramdjanbeg, Vincent Coster en René de Haan.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding