Het AutoSchadehuis start eigen academie

Niet in vier jaar maar in drie jaar tijd een vakdiploma halen. Het AutoSchadehuis in Leiden is gestart een eigen academie. VMBO-leerlingen die autoschadehersteller, autospuiter of autoschadetechnicus willen worden, kunnen er terecht. Het ROC Leiden werkt er aan mee.

Leerlingen die bij de AutoSchadehuis Academie worden aangenomen, gaan net als andere leerlingen één dag per week naar school en zijn de rest van de week aan het werk. In de werkplaats van het bedrijf aan de Leidse Rooseveltstraat krijgen ze echter een zodanig intensieve begeleiding dat ze een jaar eerder met hun opleiding klaar kunnen zijn. In de drie leerjaren leggen ze per module proeven van bekwaamheid af. Wie daarbij in het eerste jaar alle onderdelen goed heeft doorlopen, krijgt in het tweede jaar een bonus boven op zijn loon. Na een succesvol tweede en derde jaar komt daar nog tweemaal een bonus bij.

,,We willen hiermee laten zien dat we ambitieuze leerlingen serieus nemen”, zegt manager en initiator Rien van Pelt. ,,Door hen veel aandacht te geven en goed bij de bedrijfsprocessen en de praktijk te betrekken, zijn ze sneller volwaardige vakmensen. De vaste leermeesters die hen begeleiden ontdekken bovendien al heel snel hun sterke kanten. Dat alles motiveert leerlingen enorm, is onze ervaring. Wie van het VMBO afkomt, heeft vierenhalve maand vakantie. Wij willen dat belangstellenden zich meteen bij ons melden en in die periode tijd vrijmaken om aan het mooie schadeherstelvak te snuffelen en vakantiewerk te doen. Dat biedt ons de kans om te kijken wat voor vlees we in de kuip hebben en of we met ze verder willen.” Het AutoSchadehuis in Leiden is voor meer informatie bereikbaar op 071-532 00 29.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Goed idee Rien. Het is een bekend recept en past ook zeker in deze tijd. De juiste betrokkenheid van de leerlingen en het kader trekt ook de andere medewerkers mee naar een hoger niveau van vakmanschap. succes met dit initiatief.

Geplaatst door: hans warmenhoven op

Succes Rien en collega,s. 3 jaar geleden was de tijd er niet rijp voor maar nu vast en zeker wel.

Geplaatst door: van Beek CSC op

Beste Rien, Lang geleden… Mavo Nieuw-Vennep … Heel veel succes voor jou en je team. Klinkt goed !

Geplaatst door: Rensa van Buijten op

Ook namens ons heel veel succes gewenst!

Geplaatst door: Het Motorhuis op
Het AutoSchadehuis start eigen academie - Automobielmanagement.nl

Het AutoSchadehuis start eigen academie

Niet in vier jaar maar in drie jaar tijd een vakdiploma halen. Het AutoSchadehuis in Leiden is gestart een eigen academie. VMBO-leerlingen die autoschadehersteller, autospuiter of autoschadetechnicus willen worden, kunnen er terecht. Het ROC Leiden werkt er aan mee.

Leerlingen die bij de AutoSchadehuis Academie worden aangenomen, gaan net als andere leerlingen één dag per week naar school en zijn de rest van de week aan het werk. In de werkplaats van het bedrijf aan de Leidse Rooseveltstraat krijgen ze echter een zodanig intensieve begeleiding dat ze een jaar eerder met hun opleiding klaar kunnen zijn. In de drie leerjaren leggen ze per module proeven van bekwaamheid af. Wie daarbij in het eerste jaar alle onderdelen goed heeft doorlopen, krijgt in het tweede jaar een bonus boven op zijn loon. Na een succesvol tweede en derde jaar komt daar nog tweemaal een bonus bij.

,,We willen hiermee laten zien dat we ambitieuze leerlingen serieus nemen”, zegt manager en initiator Rien van Pelt. ,,Door hen veel aandacht te geven en goed bij de bedrijfsprocessen en de praktijk te betrekken, zijn ze sneller volwaardige vakmensen. De vaste leermeesters die hen begeleiden ontdekken bovendien al heel snel hun sterke kanten. Dat alles motiveert leerlingen enorm, is onze ervaring. Wie van het VMBO afkomt, heeft vierenhalve maand vakantie. Wij willen dat belangstellenden zich meteen bij ons melden en in die periode tijd vrijmaken om aan het mooie schadeherstelvak te snuffelen en vakantiewerk te doen. Dat biedt ons de kans om te kijken wat voor vlees we in de kuip hebben en of we met ze verder willen.” Het AutoSchadehuis in Leiden is voor meer informatie bereikbaar op 071-532 00 29.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Goed idee Rien. Het is een bekend recept en past ook zeker in deze tijd. De juiste betrokkenheid van de leerlingen en het kader trekt ook de andere medewerkers mee naar een hoger niveau van vakmanschap. succes met dit initiatief.

Geplaatst door: hans warmenhoven op

Succes Rien en collega,s. 3 jaar geleden was de tijd er niet rijp voor maar nu vast en zeker wel.

Geplaatst door: van Beek CSC op

Beste Rien, Lang geleden… Mavo Nieuw-Vennep … Heel veel succes voor jou en je team. Klinkt goed !

Geplaatst door: Rensa van Buijten op

Ook namens ons heel veel succes gewenst!

Geplaatst door: Het Motorhuis op