Dertig procent vergoedingen autoruitschade frauduleus

Drie op tien autoruitschadevergoedingen zijn frauduleus. Dit concludeert het Verbond van Verzekeraars.

De organisatie baseert zich op meldingen van verzekeraars bij het Centrum Bestrijding Verzekeringsfraude (CBV). Hierbij zouden miljoenen euro’s ten onrechte zijn uitgekeerd.

Omdat het aantal ruitschades en -reparaties de afgelopen periode is toegenomen – en daarmee ook het aantal frauduleuze handelingen – heeft het verbond zijn leden opgeroepen extra alert te zijn op dergelijke fraudes. Om de verzekeraars te helpen bij fraudedetectie zegt het verbond een ‘kennis- en analysefunctie’ te hebben ingericht om de aard en omvang van fraude nog sneller in beeld te brengen.

Volgens het Verbond van Verzekeraars hebben de meeste gemelde misstanden betrekking op claims die zijn ingediend door niet-georganiseerde herstellers, die bijvoorbeeld op parkeerplaatsen hun diensten aanbieden. Er worden vooral te hoge, onterechte of gefingeerde kosten geclaimd. Ook de verzekerden zelf blijken te frauderen, bijvoorbeeld met een ruitvervanging kort na het ingaan van een nieuwe polis of een tijdelijke wijziging van de dekking.

 Fraude autoruitschade.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Is het 100% zeker dat georganiseerde herstellers wel volgens de regels werken? Het is ins een raadsel of de reclame die om de 5 minuten langs komt op tv eerlijk verdient kan worden!
Volgens mij houden ze ergens grof geld aan over om dit te kunnen bekostigen.

Geplaatst door: D. van Putten op
Dertig procent vergoedingen autoruitschade frauduleus - Automobielmanagement.nl

Dertig procent vergoedingen autoruitschade frauduleus

Drie op tien autoruitschadevergoedingen zijn frauduleus. Dit concludeert het Verbond van Verzekeraars.

De organisatie baseert zich op meldingen van verzekeraars bij het Centrum Bestrijding Verzekeringsfraude (CBV). Hierbij zouden miljoenen euro’s ten onrechte zijn uitgekeerd.

Omdat het aantal ruitschades en -reparaties de afgelopen periode is toegenomen – en daarmee ook het aantal frauduleuze handelingen – heeft het verbond zijn leden opgeroepen extra alert te zijn op dergelijke fraudes. Om de verzekeraars te helpen bij fraudedetectie zegt het verbond een ‘kennis- en analysefunctie’ te hebben ingericht om de aard en omvang van fraude nog sneller in beeld te brengen.

Volgens het Verbond van Verzekeraars hebben de meeste gemelde misstanden betrekking op claims die zijn ingediend door niet-georganiseerde herstellers, die bijvoorbeeld op parkeerplaatsen hun diensten aanbieden. Er worden vooral te hoge, onterechte of gefingeerde kosten geclaimd. Ook de verzekerden zelf blijken te frauderen, bijvoorbeeld met een ruitvervanging kort na het ingaan van een nieuwe polis of een tijdelijke wijziging van de dekking.

 Fraude autoruitschade.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Is het 100% zeker dat georganiseerde herstellers wel volgens de regels werken? Het is ins een raadsel of de reclame die om de 5 minuten langs komt op tv eerlijk verdient kan worden!
Volgens mij houden ze ergens grof geld aan over om dit te kunnen bekostigen.

Geplaatst door: D. van Putten op