Ineas mag schadeherstel niet meer rechtstreeks vergoeden

Internetverzekeraar Ineas mag rekeningen van schadeherstel- en autoruitbedrijven niet meer rechtstreeks vergoeden.

Verzekerden dienen de nota’s nu zelf te voldoen. Daarna zijn ze als schade te claimen bij moederbedrijf ICC, ook handelend onder de naam Ineas. Dit blijkt uit een verklaring van de bewindsvoerders op de website van Ineas.

Op verzoek van De Nederlandsche Bank sprak de rechtbank van Amsterdam vorige maand een noodregeling uit vanwege financiële problemen bij de autoverzekeraar. Volgens de bewindsvoerders van Ineas wordt de schadebehandeling ongewijzigd voortgezet. De Stichting Waarborgfonds Motorverkeer staat borg voor de vergoeding van WA-schades waarvoor de Ineas verzekerden wettelijk aansprakelijk zijn. "Maar er is geen waarborgfonds voor cascoschades. Deze moeten worden betaald uit de middelen van moederbedrijf IIC. Op dit moment is onzeker of IIC alle casco schades volledig zal kunnen vergoeden." Hierover zeggen de bewindsvoerders zo snel mogelijk duidelijkheid te willen geven, maar "dat kan geruime tijd duren."

Of cascoschades gedekt zijn, zal afhangen van de vraag of de bewindvoerders er in slagen de portefeuille van Ineas over te dragen en hoeveel geld er nog beschikbaar is om schuldeisers (deels) te betalen. Bij het toekennen van claims gaan alle vormen van letselschade overigens vóór op cascoschades."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Ineas mag schadeherstel niet meer rechtstreeks vergoeden - Automobielmanagement.nl

Ineas mag schadeherstel niet meer rechtstreeks vergoeden

Internetverzekeraar Ineas mag rekeningen van schadeherstel- en autoruitbedrijven niet meer rechtstreeks vergoeden.

Verzekerden dienen de nota’s nu zelf te voldoen. Daarna zijn ze als schade te claimen bij moederbedrijf ICC, ook handelend onder de naam Ineas. Dit blijkt uit een verklaring van de bewindsvoerders op de website van Ineas.

Op verzoek van De Nederlandsche Bank sprak de rechtbank van Amsterdam vorige maand een noodregeling uit vanwege financiële problemen bij de autoverzekeraar. Volgens de bewindsvoerders van Ineas wordt de schadebehandeling ongewijzigd voortgezet. De Stichting Waarborgfonds Motorverkeer staat borg voor de vergoeding van WA-schades waarvoor de Ineas verzekerden wettelijk aansprakelijk zijn. "Maar er is geen waarborgfonds voor cascoschades. Deze moeten worden betaald uit de middelen van moederbedrijf IIC. Op dit moment is onzeker of IIC alle casco schades volledig zal kunnen vergoeden." Hierover zeggen de bewindsvoerders zo snel mogelijk duidelijkheid te willen geven, maar "dat kan geruime tijd duren."

Of cascoschades gedekt zijn, zal afhangen van de vraag of de bewindvoerders er in slagen de portefeuille van Ineas over te dragen en hoeveel geld er nog beschikbaar is om schuldeisers (deels) te betalen. Bij het toekennen van claims gaan alle vormen van letselschade overigens vóór op cascoschades."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding