Nieuw Focwa-kwaliteitskeurmerk vanaf september 2010

Focwa Schadeherstel wil vanaf september 2010 zijn nieuwe kwaliteitskeurmerk voor Euorgarant uitrollen.

De brancheorganisatie meldt dit in haar Jaarbericht 2009. Het nieuwe keurmerk moet staan voor kwalitatief goed autoschadeherstel en worden gehanteerd door de betere schadeherstelbedrijven.

Focwa stak vorig jaar veel energie in de voorbereiding. Inmiddels ligt het ontwerp van het nieuwe kwaliteitskeurmerk bij de Raad voor Accreditatie. "Na een overgangstermijn van twee tot drie jaar zal gebruik ervan verplicht worden voor de Eurogarant-schadebedrijven", aldus Focwa. De organisatie verwacht dat het nieuwe keurmerk ertoe zal leiden dat het aantal Eurogarant-deelnemers de komende vijf jaar zal afnemen van circa negenhonderd naar zeshonderd. "Een deel van de bedrijven zal er – mede met het oog op de prijsdruk in de gestuurde schadestroom – geen brood in zien om de benodigde investeringen rond het kwaliteitskeurmerk te doen."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Nieuw Focwa-kwaliteitskeurmerk vanaf september 2010 - Automobielmanagement.nl

Nieuw Focwa-kwaliteitskeurmerk vanaf september 2010

Focwa Schadeherstel wil vanaf september 2010 zijn nieuwe kwaliteitskeurmerk voor Euorgarant uitrollen.

De brancheorganisatie meldt dit in haar Jaarbericht 2009. Het nieuwe keurmerk moet staan voor kwalitatief goed autoschadeherstel en worden gehanteerd door de betere schadeherstelbedrijven.

Focwa stak vorig jaar veel energie in de voorbereiding. Inmiddels ligt het ontwerp van het nieuwe kwaliteitskeurmerk bij de Raad voor Accreditatie. "Na een overgangstermijn van twee tot drie jaar zal gebruik ervan verplicht worden voor de Eurogarant-schadebedrijven", aldus Focwa. De organisatie verwacht dat het nieuwe keurmerk ertoe zal leiden dat het aantal Eurogarant-deelnemers de komende vijf jaar zal afnemen van circa negenhonderd naar zeshonderd. "Een deel van de bedrijven zal er – mede met het oog op de prijsdruk in de gestuurde schadestroom – geen brood in zien om de benodigde investeringen rond het kwaliteitskeurmerk te doen."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding