Focwa Jaarbericht 2009: meer klachten schadeherstel

In 2009 is zowel het aantal klachten over de kwaliteit van schadeherstel als het aantal PRO-meldingen gegroeid.

Dit blijkt uit het Focwa Jaarbericht 2009. Volgens de brancheorganisatie lijkt de oorzaak van deze stijging te liggen in een groeiende prijsdruk vanuit opdrachtgevers. Overigens is de stijging van het aantal klachten dat uitgroeide tot een geschil niet spectaculair. In 2008 waren er 81 klachten, vorig jaar 88.

In totaal krijgt Focwa jaarlijks ongeveer duizend klachten binnen. Het gros wordt na bemiddeling door de Geschillencommissie alsnog opgelost door de ondernemer zelf. Vorig jaar bleven 82 geschillen over die in aanmerking kwamen voor behandeling in de ANWB-FOCWA Geschillencommissie. Hiervan waren er 29 klachten over spuitwerk, 33 klachten over plaatwerk en montage, 21 klachten over het proces en 5 klachten over roestvorming. 63 klachten werden alsnog in der minne geschikt, zodat er 19 zaken werkelijk op het bordje van de commissie belandden.

Overigens heeft de ANWB zich teruggetrokken uit de geschillencommissie. Deze plaats is nu ingenomen door Nivre.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Focwa Jaarbericht 2009: meer klachten schadeherstel - Automobielmanagement.nl

Focwa Jaarbericht 2009: meer klachten schadeherstel

In 2009 is zowel het aantal klachten over de kwaliteit van schadeherstel als het aantal PRO-meldingen gegroeid.

Dit blijkt uit het Focwa Jaarbericht 2009. Volgens de brancheorganisatie lijkt de oorzaak van deze stijging te liggen in een groeiende prijsdruk vanuit opdrachtgevers. Overigens is de stijging van het aantal klachten dat uitgroeide tot een geschil niet spectaculair. In 2008 waren er 81 klachten, vorig jaar 88.

In totaal krijgt Focwa jaarlijks ongeveer duizend klachten binnen. Het gros wordt na bemiddeling door de Geschillencommissie alsnog opgelost door de ondernemer zelf. Vorig jaar bleven 82 geschillen over die in aanmerking kwamen voor behandeling in de ANWB-FOCWA Geschillencommissie. Hiervan waren er 29 klachten over spuitwerk, 33 klachten over plaatwerk en montage, 21 klachten over het proces en 5 klachten over roestvorming. 63 klachten werden alsnog in der minne geschikt, zodat er 19 zaken werkelijk op het bordje van de commissie belandden.

Overigens heeft de ANWB zich teruggetrokken uit de geschillencommissie. Deze plaats is nu ingenomen door Nivre.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding