De Japanse autospuiter Nobuhiro Nagatsuka (27) scoorde de meeste punten bij alle wedstrijdonderdelen. Als tweede eindigde Slovenië (Andrej Simc, 29) en als derde Duitsland (Simone Boretius). Nederland werd vertegenwoordigd door Tamara Daniéls (27), werkzaam bij Autoschade Giesbergen in Haarlem. Zij eindigde net na de eerste drie prijswinnaars. De hoofdprijs werd uitgereikt door Chip Foose, Amerika’s bekendste custom car designer. Foose heeft ook zijn eigen programma op de tv-zender Discovery, waar hij auto’s onder handen neemt met behulp van onder meer R-M’s laksysteem Carizzma.

Het was dit jaar de tiende editie van de Best Painter Contest. De wedstrijd vond plaats bij de R-M fabriek in Clermont (Frankrijk). Er namen zeventien landen uit  Europa en Azië aan deel. Tijdens de vorige R-M Best Painter Contest, in 2007, waren veertien landen van de partij.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding