Verhagen zegt dat in antwoord op Kamervragen van Sharon Gesthuizen (SP). Aanleiding vormde een uitzending van Tros Radar over autoruitschadesturing.

De bewindsman baseert zich op het uit 2009 daterende NMA-onderzoek ‘De rol van verzekeraars op de markt voor auto(ruit)schadehersteldiensten’. Daaruit komen geen overtredingen naar voren van de Mededingingswet op de markt van autoruitschadeherstel. Verzekeraars hebben volgens Verhagen in beginsel de vrijheid te beslissen met welke schadeherstellers ze contracten sluiten. Er is geen sprake van een economische machtspositie, misbruik hiervan is dus niet aan de orde. Ook stelt de minister dat een aanzienlijk deel van de markt openblijft voor niet-aangesloten bedrijven om hun diensten aan te bieden. "Dit houdt niet in dat elk autoruitschadeherstelbedrijf ook altijd zal blijven bestaan. Ik besef dat dit voor de direct betrokkenen een teleurstelling kan zijn, maar ook uittreding behoort tot de kenmerken van een functionerende markt."

Kijk hier voor het volledige antwoord van Minister Verhagen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Bekijk de aanbieding