Aanleiding is volgens De Telegraaf de prijzenslag op de autoverzekeringsmarkt. Die heeft bij de toezichthouder de vraag doen rijzen of verzekeraars wel genoeg reserves hebben. Daarmee refereert DNB aan de verwachte grote hoeveelheid schadeclaims als gevolg ban het barre winterweer.

De toezichthouder benadrukt dat niet alle dertig verzekeraars in acute problemen  zijn gekomen, maar stelt dat de betrokkenen wel een onvoldoende krijgen. Er zou sprake zijn van een negatieve trend, waarbij de premie niet de kosten dekt. "Dat baart ons zorgen." Als in de ogen van DNB de antwoorden van de verzekeraars niet toereikend zijn, kan de toezichthouder alsnog maatregelen opleggen. Om welke verzekeraars het gaat wil DNB niet kwijt. Wel zou er geen scheiding te maken zijn   tussen traditionele verzekeraars en internetverzekeraars.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding