Van Klinken sprak de verwachting uit dat de schadeomzet van dealers verder onder druk zal komen te staan. "De verzekeraars zijn steeds beter in staat om de omzet naar de universeel te sturen. Zij willen dat ook vanwege het prijsvoordeel. Ook worden dealers op termijn steeds meer geconfronteerd met onderdelen die vergelijkbaar zijn met origineel, maar met een veel lagere prijs en Europese certificering. Importeurs zullen hun grip op deze markt niet willen verliezen en steeds meer, buiten de dealer om, rechtstreekse leveranties willen uitvoeren."

Overigens verwacht Van Klinken ook geen groei voor de gehele schademarkt in 2011. "Het CBS verwacht een matige groei van de economie, een à twee procent voor 2011 en 2012. Dit zal betekenen dat de schademarkt op zijn best stabiel blijft, maar waarschijnlijk licht zal dalen."

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding