De nieuwe dienst moet onnodige vertraging en irritatie als gevolg van onverwacht ruiten krabben voorkomen. Autotaalglas werkt samen met de weerdienst van Piet Paulusma. Op basis van de locatie, tijd, temperatuur, wind en luchtvochtigheid wordt berekend wat de kans is op bevroren autoruiten. Bij drie graden boven nul en lager kan krabben nodig zijn.

Automobilisten die hun autoruiten niet voldoende ijsvrij maken kunnen een maximale boete krijgen van 240 euro. Hans Joosten, marketing directeur van Autotaalglas: "Nog steeds gebeuren er ’s winters ongelukken doordat automobilisten onvoldoende zicht hebben door ijsvorming op de ruiten. Door hier op voorbereid te zijn is het gemakkelijker er wat meer tijd aan te besteden en word je ’s ochtends niet meer verrast als je bij je auto aankomt".

In de applicatie valt voor elke dag het tijdstip van vertrek in te stellen en hoeveel uur van te voren de waarschuwing moet komen. Ruitenradar valt gratis te downloaden door een SMS te sturen met het onderwerp RUIT naar 2211. Downloaden kan ook via www.autotaalglas.nl. Er zijn geen kosten verbonden aan het gebruik.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding