Landelijke ‘Weg-Schade-Weken’ van start

Nederlanders worden opgeroepen om gaten in de weg te nomineren voor reparatie.

Iedere winter wordt het Nederlandse wegennet geteisterd door vorstschade en dat leidt regelmatig tot grote gaten in de weg. Om die reden lanceert Autotaalglas vanaf vandaag de ‘Weg-Schade-Weken’ in heel Nederland. Iedereen kan gaten in de weg nomineren voor reparatie.
In de loop van maart 2011 gaat een speciaal asfalteerteam op drie plaatsen in ons land gaten dichten die door bewoners uit die plaatsen zijn genomineerd. Gaten in de weg kunnen worden aangemeld via de ‘Weg-Schade-Weken’ button op www.autotaalglas.nl. 
Weerman Piet Paulusma zal in zijn weerprogramma op SBS-6 televisiekijkers oproepen gaten in de wegen in hun wijk te melden. Autotaalglas kiest  uit alle nominaties drie plaatsen die kosteloos in de loop van maart door het asfalteerteam worden gedicht. Hans Joosten, marketing directeur van Autotaalglas: “Dat gaten in de weg echt een probleem vormen, werd vorig jaar duidelijk na de strenge winter. Het duurde soms tot in juni voordat de gaten werden gerepareerd.”
Circa 90% van alle ruitschade wordt veroorzaakt door opspattende steentjes van losliggend asfalt. Daarnaast scheuren bestaande barsten en sterretjes in autoruiten bij 10 graden vorst liefst 3.000 keer sneller door dan bij 20 graden boven nul.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Landelijke ‘Weg-Schade-Weken’ van start - Automobielmanagement.nl

Landelijke ‘Weg-Schade-Weken’ van start

Nederlanders worden opgeroepen om gaten in de weg te nomineren voor reparatie.

Iedere winter wordt het Nederlandse wegennet geteisterd door vorstschade en dat leidt regelmatig tot grote gaten in de weg. Om die reden lanceert Autotaalglas vanaf vandaag de ‘Weg-Schade-Weken’ in heel Nederland. Iedereen kan gaten in de weg nomineren voor reparatie.
In de loop van maart 2011 gaat een speciaal asfalteerteam op drie plaatsen in ons land gaten dichten die door bewoners uit die plaatsen zijn genomineerd. Gaten in de weg kunnen worden aangemeld via de ‘Weg-Schade-Weken’ button op www.autotaalglas.nl. 
Weerman Piet Paulusma zal in zijn weerprogramma op SBS-6 televisiekijkers oproepen gaten in de wegen in hun wijk te melden. Autotaalglas kiest  uit alle nominaties drie plaatsen die kosteloos in de loop van maart door het asfalteerteam worden gedicht. Hans Joosten, marketing directeur van Autotaalglas: “Dat gaten in de weg echt een probleem vormen, werd vorig jaar duidelijk na de strenge winter. Het duurde soms tot in juni voordat de gaten werden gerepareerd.”
Circa 90% van alle ruitschade wordt veroorzaakt door opspattende steentjes van losliggend asfalt. Daarnaast scheuren bestaande barsten en sterretjes in autoruiten bij 10 graden vorst liefst 3.000 keer sneller door dan bij 20 graden boven nul.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding