Op basis van instructies die de gedupeerde invult op een formulier gaat een cartoonist aan de slag. Het resultaat moet volgens de verzekeraar bijdragen aan een betere verwerking. Zelf spreekt Centraal Beheer Achmea van "’mentale deukjes’ oftewel onverwerkte ervaringen ‘uitdeuken’." Humor zou daar een probaat middel bij zijn.

Met ‘mentale deukjes’ bedoelt de verzekeraar de emoties die bestuurders ervaren na het rijden van een schade. Doorgaans gaat het niet om ernstige psychische klachten. Wel zeggen betrokkenen er in de periode na een schade mentaal mee bezig te zijn geweest. "Soms constateert men een (licht) negatieve verandering bij zichzelf in het rijgedrag. Aangezien mentale klachten, hoe mild ze ook zijn, een gevaar opleveren voor de verkeersveiligheid is het goed dit met humor te lijf te gaan." Bekijk de fotogalerij voor enkele voorbeelden.

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Bekijk de aanbieding