Dankzij nieuwe hersteltechnieken verschuift volgens ABS ‘vervanging’ naar ‘(deel)herstel’. "Dat heeft een gunstig effect op de schadelast én op de maatschappij, want herstel is goedkoper en duurzamer."

ABS zegt met een intensievere marktbewerking tijdig te hebben geanticipeerd op de dalende trend van het schadeaanbod. Hierdoor is het aantal door ABS Autoherstel behandelde schades in het eerste kwartaal 2011 toch gestegen, zij het met één procent. De totale omzet  bij ABS Autoherstel daalde echter wel.

Daarmee deed de keten het overigens nog altijd beter dan de Nederlandse schadeherstelmarkt als geheel in Q1, want die kromp in omzet met gemiddeld elf procent. De omzetverschillen per regio zijn sterk wisselend, van nul tot liefst dertig procent afname. 

 

 

 

 

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding