Volgens Univé heeft Starglass autoruitschades hersteld die niet onder de dekking vallen. Uit een uitgevoerde steekproef naar 130 uitgevoerde reparaties bleek dat zeventig procent van de facturen niet in orde is, meldt RTV Drenthe. Hiermee zou Univé voor bijna vier ton zijn benadeeld. Univé wil nu alle uitbetaalde vergoedingen terugvorderen.

Personeel van Starglass benadert winkelend publiek op parkeerplaatsen over ruitschade en wijst op de noodzaak van reparatie. Nadat de betrokkenen is verteld dat de werkzaamheden gedekt worden door de verzekering geven ze toestemming om ter plekke de voorruit te repareren. Starglass B.V. verzendt de factuur naar Univé, dat vervolgens de schade uitkeert.

Starglass bestrijdt volgens RTV Drenthe de onterechte reparaties. Volgens de advocaat van het bedrijf is de uitgevoerde steekproef niet representatief voor de duizenden reparaties die het uitvoert. Ook bestrijdt Starglass dat na reparatie te zien is wat de oorspronkelijke schade was.

De rechter heeft nog geen uitspraak gedaan: eerst wil hij zelf zien hoe Starglass breuken in autoruiten repareert. Nog niet bekend is wanneer deze praktijktest wordt gedaan. Gevraagd naar een reactie bevestigt Univé de rechtszaak. Inhoudelijk wil de verzekeraar echter niet reageren zolang de juridische procedure nog loopt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding