Hiervoor wordt in de auto het zogenaamde e-Support kastje ingebouwd. Dit kastje kan automatisch een signaal sturen naar de alarmcentrale. Met deze e-Support  Autoverzekering reageert Univé op onderzoek van Multiscope waaruit bleek dat ruim 70% van de ondervraagden na een ongeluk volledig afhankelijk denkt te zijn van omstanders en hulpdiensten.

E-Support waarschuwt bij een auto-ongeluk automatisch de alarmcentrale. Via GPS komt de melding en de locatie van het ongeval binnen, waardoor hulpverleners sneller ingeschakeld kunnen worden. Tevens kan iemand door op een noodknop te drukken zelf hulp inroepen.

Veilig Verkeer Nederland ondersteunt dit nieuwe initiatief. "Als hulpdiensten sneller bij de ongevallen kunnen komen, verlaagt dit de kans op overlijden, blijvende invaliditeit of ernstig letsel,” aldus Linda van der Eijck, van de VVV. “Daarnaast blijkt uit ervaringen uit het buitenland dat automobilisten zich met deze oplossing bewuster zijn van hun rijgedrag. Dit verbetert de verkeersveiligheid." Het systeem kan in ieder type auto worden ingebouwd door een partner van Univé.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding