"We zullen het ANWB-onderzoek aandachtig bestuderen. Aangezien Focwa niet in het onderzoek betrokken is geweest, kunnen we nu nog geen inhoudelijke reactie geven". Een eerste reactie van Frits Huffnagel, algemeen voorzitter Focwa Schadeherstel, op een ANWB-onderzoek verricht onder 45 schadeherstelbedrijven dat vandaag gepubliceerd is in de Kampioen.

Focwa is niet bij het onderzoek betrokken geweest, en zegt geen helder beeld te hebben van wat de methode en uitgangspunten zijn geweest. Het is voor hun ook niet duidelijk welke bedrijven er zijn onderzocht. Tevens zegt de Focwa dat het voor hun onduidelijk is of het leden van Focwa Schadeherstel betreft.

Frits Huffnagel meent dat een dialoog met de ANWB nodig is. "De resultaten van dit onderzoek roepen veel vragen op. Uiteraard ben ik ook benieuwd naar de reacties van de bedrijven die aan het onderzoek hebben deelgenomen. Tot nu toe roept deze publicatie veel vragen op. Als Focwa Schadeherstel waken we juist over de kwaliteit van autoschadeherstel. De kop van het ANWB-artikel  "Schadeherstellers prijzen zich rijk" lijkt me dan ook zeer voorbarig en niet onderbouwd."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding