Het realityprogramma belicht degenen die weer en wind trotseren om na elk incident de weg schoon te maken. De kijker volgt bergers Wout, Jeffrey, Simon, Ernst en Piet ze vanaf de eerste melding via de portofoon tot de laatste glasscherven zijn opgeruimd. Als ‘de held’ in kwestie bij een ongeval arriveert, is de eerste file vaak al gevormd. Te zien is hoe hij via de berm of vluchtstrook zijn weg naar de plek des onheils baant. Vanaf daar – aldus het persbericht – "wordt de kijker meegenomen in de ruzie, paniek en gesprekken tussen de berger en ‘de ongelukkigen’." De medewerkers van Care

zijn te zien bij het gereed maken van het voertuig.

"Met Helden van de Weg geven we een blik achter de schermen en laten we het grote publiek zien wat er allemaal voor nodig is om snel weer op weg te helpen", zegt Johan van Klinken, directeur van Care Schadeservice: "Veel mensen hebben geen besef van wat er achter de schermen gebeurt wanneer ze een ongeluk hebben gehad. Ze zijn altijd verbaasd als hun auto vaak binnen een week alweer als nieuw wordt afgeleverd."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding