Dit meldt het Zeeuwse dagblad PZC. "We zijn nog maar halverwege de morgen en nu al weten we dat dit de grootste hagelcalamiteit is uit onze geschiedenis", zei  Marinus Schroevers, directeur Verzekeringszaken ZLM Verzekeringen in het dagblad.

Maandag om 10.00 uur waren al elfhonderd autoschades geregistreerd bij ZLM. Hagelstenen zo groot als golfballen hebben veel auto’s in een poffertjespan veranderd. In een aantal wijken in Terneuzen (Zeeuws-Vlaanderen) is geen enkele auto onbeschadigd gebleven.

Ook vanuit het zuidwesten van Noord-Brabant (Woensdrecht, Hoogerheide) komen schademeldingen binnen. ZLM Verzekeringen zegt extra mensen te hebben ingeschakeld om telefonische meldingen af te handelen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding