West- Brabant ondervond in de nacht van 10 op 11 september forse schade als gevolg van zware hagelbuien. Vooral buiten geparkeerde (personen)auto’s moesten het ontgelden. In de ochtend na het noodweer wemelde het van de schademeldingen bij de verzekeraars én de schadeherstelbedrijven in de regio.

ASN Evers (Etten-Leur en Waspik) is een van de bedrijven die worden ingezet bij het herstel van de voertuigschade. Volgens directeur Roy van Vleuten is de mobiele lichtstraat waarover zijn bedrijf beschikt uniek in Nederland. De tunnel is ontwikkeld om zelfs de kleinste hageldeukjes in een voertuig te kunnen ontdekken. De voorziening is snel te (de)monteren, zodat hij makkelijk op diverse locaties kan worden ingezet. De lichtstraat maakt het ook de expert makkelijker: met een verwijderbare kalkstift worden cirkels rond de gevonden deukjes geplaatst, waarna de expert eigenlijk alleen nog maar zijn akkoord hoeft te geven. Dat scheelt tijd, want het speurwerk is al gedaan.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding