Dit meldt dagblad De Telegraaf: "Automobilisten bellen massaal de alarmlijn 112 als hun raam kapot knalt tijdens het rijden waarbij bestuurders denken het slachtoffer te zijn van de snelwegschutter." Bij het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) komen er nog altijd veel meldingen binnen sinds er alarm is geslagen over de mogelijke aanwezigheid van een schutter langs de snelweg die het voorzien heeft op ruiten van auto’s.

Het KLPD meldt inmiddels te zijn gestopt met het doorgeven van aantallen, "maar het lijkt hier soms wel of wij bij Carglass zitten", zei woordvoerder Frans Zuiderhoek tegen De Telegraaf. "Het is prima dat mensen hun schade melden nadat wij hen daartoe opriepen, maar we zijn eigenlijk alleen geïnteresseerd in bijzondere gevallen." Dus we hebben het over achterruiten die mogelijk door steenslag kapot kunnen springen." Nadat de politie een paar weken geleden groot alarm sloeg is er weinig aan de situatie veranderd, stelt het KLPD.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding