Bij drie van de vier polissen (74 procent) moet de klant naar schadeherstelbedrijven die zijn geselecteerd door de verzekeraars. Wie zelf zijn autobedrijf kiest, wordt ‘beboet’ in de vorm van een lagere uitkering, hoger eigen risico of zelfs helemaal geen vergoeding. Anderzijds hanteren verzekeraars een lager eigen risico als de klant kiest voor een herstelbedrijf waarmee de verzekeraar samenwerkt. Bij ruitschade stuurt 86 procent van de polissen de klant naar een gecontracteerd bedrijf.

Verzekeringssite.nl denkt dat dit mede komt door de slechte resultaten en de recente druk van De Nederlandsche Bank om de resultaten te verbeteren. Verzekeraars zijn hierdoor actiever op zoek naar manieren om de kosten te verminderen. Consumenten moeten volgens de vergelijker regelmatig hun autoverzekering vergelijken om te zien of hun verzekeraar aan schadesturing doet.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding