Het premieverschil kan oplopen tot ruim 1.800 euro per jaar. In 2010 was het verschil 1.572 euro per jaar. Dat meldt Verzekeringssite.nl. Volgens deze website zijn de premieverschillen mede opgelopen omdat een aantal verzekeraars de premie voor jongeren fors heeft verhoogd. 

Veel autoverzekeraars besloten hun premies te verhogen toen De Nederlandsche Bank waarschuwde dat de premies te laag lagen. Tegelijkertijd zijn toen door sommige verzekeraars de premies voor jongeren extra verhoogd. 

"Een 18-jarige betaalt bijvoorbeeld bij de ANWB 60 procent meer dan vorig jaar," aldus Erik Hordijk van Verzekeringssite.nl. Naast een hogere premie worden jongeren ook geconfronteerd met ongunstigere voorwaarden, aldus Verzekeringssite.nl. "Zo rekent Budgio 150 euro extra eigen risico bij bestuurders jonger dan 24 jaar. Allianz rekent aan jongere bestuurders een extra eigen risico van 68 euro. ABN AMRO laat jongere bestuurders onder de 25 jaar één trede extra terugvallen op de B/M ladder bij schade."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding