De titel ‘praktijkopleider van het jaar’, een nieuwe verkiezing, ging naar Maarten Kole van Car Repair in Sint Philipsland.

VOC-directeur Frank Vos reikte de prijs voor Koops Furness uit. Het bedrijf ziet de prijs als een beloning voor zijn inspanningen rond het op- en begeleiden van leerlingen. "Gezien de markt zul je mee moeten gaan om je positie veilig te stellen. Iedere persoon is tegen het licht gehouden om te kijken hoe we er het maximale uit kunnen halen." De overige genomineerde leerbedrijven waren ABS Autoherstel Van Leeuwen (Aarle Rixtel, Best, Breda, Den Bosch, Eindhoven en Oisterwijk), Autoschade Schepenwijk (Enkhuizen), Bekkers Autoschade (Helmond, Eindhoven en Valkenswaard) en Pecocar (Albergen).

De prijs ‘praktijkopleider van het jaar’ werd uitgereikt door Sten Tegels. Hij nam deel aan de WorldSkills 2011, op het onderdeel autospuiten, en werkt bij ABS Peter Brouwers Autoschade in Roermond. Het winnende bedrijf Carrepair heeft een drietal leerlingen in dienst. "Eigenaar Maarten Kole heeft een positief-kritische kijk op het ROC-opleidingstraject", oordeelt de VOC. "Kole realiseert zich dat de praktijk in het leerbedrijf plaatsvindt en is daarom een warm pleitbezorger van aanvullende praktijkopleiding. De overige genomineerde praktijkopleiders waren Frans Caspers (Autoschade Service Katwijk in Katwijk), Paul van Dam (Burgers Carrosserie in Aalsmeer), Ailko Draaijer ( Autoschade Herstel Boog in Hoogezand) en Henk de Groot (De Groot Autoschadeherstel in Beekbergen ).

De winnaars dingen samen met de winnaars uit andere branches ook mee naar de landelijke titel ‘leerbedrijf van het jaar’ of ‘Praktijkopleider van het jaar’. Deze verkiezing wordt op 5 maart 2012 georganiseerd door Colo (samenwerkingsverband van kenniscentra voor beroepsonderwijs en bedrijfsleven).