RvA accepteert nieuwe norm Hiquire voor schadeherstel

Hiquire, de nieuwe norm voor schadeherstel die Focwa in september presenteerde, heeft de goedkeuring gekregen van de Raad voor Accreditatie.

De norm is bedoeld voor zowel schadeherstelbedrijven als partijen die hun diensten afnemen. Denk bijvoorbeeld aan consumenten, verzekeraars, leasemaatschappijen en fleetowners. Alle Focwa Eurogarant-bedrijven die momenteel een ISO, KZS en/of Eurogarant-borgingscertificaat bezitten, dienen twee jaar na de eerste officiële mogelijkheid van certificering het Hiquire-certificaat te hebben.

De naam Hiquire staat voor High Quality Repair. Ze moet consumenten en zakelijke opdrachtgevers de zekerheid geven dat de werkzaamheden van een Focwa Eurogarant Schadeherstelbedrijf (blijven) leiden tot een kwalitatief verantwoord en veilig herstel. De onlangs afgegeven accreditatie is volgens algemeen voorzitter Huffnagel "een enorm belangrijke stap vooruit voor de branche. Momenteel worden certificerende instellingen in de gelegenheid gesteld om zich door de Raad voor Accreditatie te laten accrediteren. Dat proces gaat een aantal maanden in beslag nemen. Indien deze instellingen hun accreditatie binnen hebben en hun inspecteurs ook opgeleid zijn om te mogen inspecteren, kan er een start worden gemaakt met Hiquire."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

RvA accepteert nieuwe norm Hiquire voor schadeherstel - Automobielmanagement.nl

RvA accepteert nieuwe norm Hiquire voor schadeherstel

Hiquire, de nieuwe norm voor schadeherstel die Focwa in september presenteerde, heeft de goedkeuring gekregen van de Raad voor Accreditatie.

De norm is bedoeld voor zowel schadeherstelbedrijven als partijen die hun diensten afnemen. Denk bijvoorbeeld aan consumenten, verzekeraars, leasemaatschappijen en fleetowners. Alle Focwa Eurogarant-bedrijven die momenteel een ISO, KZS en/of Eurogarant-borgingscertificaat bezitten, dienen twee jaar na de eerste officiële mogelijkheid van certificering het Hiquire-certificaat te hebben.

De naam Hiquire staat voor High Quality Repair. Ze moet consumenten en zakelijke opdrachtgevers de zekerheid geven dat de werkzaamheden van een Focwa Eurogarant Schadeherstelbedrijf (blijven) leiden tot een kwalitatief verantwoord en veilig herstel. De onlangs afgegeven accreditatie is volgens algemeen voorzitter Huffnagel "een enorm belangrijke stap vooruit voor de branche. Momenteel worden certificerende instellingen in de gelegenheid gesteld om zich door de Raad voor Accreditatie te laten accrediteren. Dat proces gaat een aantal maanden in beslag nemen. Indien deze instellingen hun accreditatie binnen hebben en hun inspecteurs ook opgeleid zijn om te mogen inspecteren, kan er een start worden gemaakt met Hiquire."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding