Alleen zo blijft de schade een beetje binnen de perken, stelt men: "En dan vooral de schade die op de autoverzekering wordt geclaimd. In heel Nederland levert een dagje vorst zo’n 300 extra autoschadegevallen op. Dat is een stijging van zes procent ten opzichte van schadegevallen op vorstvrije dagen. Die extra claims waren in 2011 samen goed voor een slordige 400 duizend euro per dag."

Maar het kan nog erger, aldus Zelf.nl: "Een laagje sneeuw van 3 tot 5 centimeter leidt tot maar liefst 10 tot 20 procent meer schademeldingen. Ligt er meer dan 5 centimeter sneeuw, dan stijgt dat tot een percentage van maar liefst 50%. Minder dan 3 centimeter sneeuw levert nagenoeg geen extra schademeldingen op."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding