Aantal autoschades in België daalt

Vorig jaar deden zich minder verkeersongevallen met schade voor dan in 2010. Dit meldt de Belgische beroepsvereniging van Verzekeringsondernemingen Assuralia in haar jaarverslag.

Deze daling was er voor het eerst sinds 2003. De verzekeraars telden afgelopen jaar 365.619 schadegevallen, tegen 377.846 in 2010. De schadefrequentie daalde met zo’n 7 procent. Gemiddeld veroorzaakt nu 6,8 procent van de bestuurders binnen het jaar een ongeval.

Assuralia wijt de daling vooral aan het weer. Door de gunstigere weersomstandigheden waren er vorig jaar minder ongevallen met alleen blikschade, zo laat men weten. Ook wees men op de grote impact van een klein aantal zeer zware verkeersongevallen. De 591 gevallen uit 2010 waarbij de schade hoger lag dan 125.000 euro, kostten in totaal 247 miljoen euro, met een gemiddelde van zo’n 418.000 euro per schadegeval. Volgens Assuralia-voorzitter Bart de Smet betekent dit dat 800.000 verzekerden een premie betalen om de 591 zwaarste schadegevallen vergoeden.

De totale schadelast van verkeersongevallen bedroeg in 2010 ruim 1,3 miljard euro voor de verzekeringsondernemingen. De cijfers voor 2011 volgen later, zo liet assuralia weten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Aantal autoschades in België daalt - Automobielmanagement.nl

Aantal autoschades in België daalt

Vorig jaar deden zich minder verkeersongevallen met schade voor dan in 2010. Dit meldt de Belgische beroepsvereniging van Verzekeringsondernemingen Assuralia in haar jaarverslag.

Deze daling was er voor het eerst sinds 2003. De verzekeraars telden afgelopen jaar 365.619 schadegevallen, tegen 377.846 in 2010. De schadefrequentie daalde met zo’n 7 procent. Gemiddeld veroorzaakt nu 6,8 procent van de bestuurders binnen het jaar een ongeval.

Assuralia wijt de daling vooral aan het weer. Door de gunstigere weersomstandigheden waren er vorig jaar minder ongevallen met alleen blikschade, zo laat men weten. Ook wees men op de grote impact van een klein aantal zeer zware verkeersongevallen. De 591 gevallen uit 2010 waarbij de schade hoger lag dan 125.000 euro, kostten in totaal 247 miljoen euro, met een gemiddelde van zo’n 418.000 euro per schadegeval. Volgens Assuralia-voorzitter Bart de Smet betekent dit dat 800.000 verzekerden een premie betalen om de 591 zwaarste schadegevallen vergoeden.

De totale schadelast van verkeersongevallen bedroeg in 2010 ruim 1,3 miljard euro voor de verzekeringsondernemingen. De cijfers voor 2011 volgen later, zo liet assuralia weten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding